mandag den 30. november 2009

Man har vel lov at håbe:)


Nyt og gammelt..

Netto har i denne uge de her små glasskåle og jeg kunne altså bar ik stå for dem! Jeg fortryder endda, at jeg ikke købte en mere af de små:) Den store kostede 30 kr og den lille 20 kr, så det er til at have med at gøre...
Idag skal de fyldes med slik og pebernødder:)


Mormor og morfar skal flytte om 14 dage, så mormor er ved at rydde godt op i sagerne. I lørdags fik jeg tiltusket mig hele 3 fine kander, som skal stå og pynte i skabet(når jeg engang har fundet en skænk der passer dertil:))..

søndag den 29. november 2009

En tur i det Frederikhavnske...


Sikke en dejlig dag vi har haft sammen med Lotte og Carsten...
Vi spiste en dejlig frokost på Empire og derefter kørte Carsten og Kristian hjemfor at tæske hinanden på playstationen, mens Lotte og mig lige skulle ud og kigge til huset, som jo bliver deres om et par dage:)
En god tur ved vandet blev det også til, men nøj hvor var vinden kold! Nu er jeg godt træt, men der er en del lektier der kalder og en enkelt maskine vasketøj der lige skal kigges på- først skal jeg vidst li rundt i blogland og se alle de forskellige adventsdekorationer:)

Advent...

I et nummer af Isabellas har jeg forelsket mig i en enkel adventskrans bundet af lærkegrene. Jeg fandt et sted hvor jeg kunne købe lærkegrene, men de var nok lidt for tykke og jeg opgav at få en smal og høj krans ud af det. Lidt ærgeligt!
I stedet lavede jeg en lidt større og mere løs krans af grenene, så de ikke gik til spilde. Den er jeg ret tilfreds med, for den kommer til at se godt ud ude på døren med en rød sløjfe i.

Adventsdekorationen blev så en lavet på et kagefad på fod med en kageserviet, hvide lys(der mangler et), mos, et par julekugler og så de små adventstal. Sød og enkel. Overvejer om den skal tilføjes et par husløg og et par kogler med glimmer, nu må vi se:)

Lidt julepynt er der også kommet op, men der mangler stadig en smule. Juletræet henter vi her i ugen og så er der hvertfald juleglæde i det lille hjem- det bliver så hyggeligt:)

Idag smutter vi til Frederikshavn og besøger Lotte og Carsten, så der kan planlægges lidt flytning for dem i næste uge, hvor de jo får deres skønne hus! Carsten og Kristian har en playstation-turnering de skal have kæmpet sig igennem og imens vil Lotte og mig tulle lidt rundt.

lørdag den 28. november 2009

Skovtur


Vejret har det meste af tiden været rigtig skønt og vi havde en dejlig tur i skoven med den lille hvalp, som kaldes "Nujo" hjemme hos mor. Han har ikke været med i skoven før idag og vi måtte opgive at få ordenlige billeder af ham, for han stod kun stille få sekunder af gangen! Så han havde det hvertfald sjovt...
Vi fik samlet lidt mos til lidt dekorationer og leget lidt, en rigtig dejlig tur..
Vi var også i Sæby og få afleveret småkagerne til mormor og morfar, så det har været en rigtig god dag..
Nu er jeg noget træt, men jeg skal lige igang med at få lavet den adventsdekoration, for den skal da være klar til imorgen- nu må vi se om jeg kan finde ud af det!

Pistaciesmåkager....

Vaniljekranse blev det ikke til i denne omgang, for mors kødhakker duede ikke og de ændrede planer gav mig ikke så meget tid.
Så i stedet æltede jeg dejen sammen til de her lækre småkager igår, kom den på køl og nu er de lige kommet ud af ovnen:)
Opskriften er fra det lille hæfte der har fulgt med "Alt for damerne", der er mange lækre sager i! Der skulle være tilsat stødt ingefær, men det måtte jeg erstatte med vaniljesukker, for jeg kunne ikke finde det, selvom jeg er ret sikker på jeg købte et brev for ikke så længe siden..

Pistaciesmåkager(40-45 stk)
50 g usaltede pistaciekerner
225 g hvedemel
200 g blødt smør
100 g flormelis
½ tsk stødt ingefær / vanilje

Pistaciekernerne hakkes så fint som muligt.
Alle ingredienser æltes godt sammen til en ret klistret dej.
Del i 2-3 pølser med en diam. på størrelse med en 5-krone- dette gøres nemmest ved at rulle dem i lidt husholdningsfilm.
Pak dem godt ind og læg dem på køl mindst 1 time.
Skær dem i tynde skiver med en skarp kniv.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 8-10 min.
Lad dem afkøle helt, inden de kommes i en tætskuttende kagedåse.

Kristian skal til Tyskland og se fodbold idag med indlagt grænsehandel, så jeg har bilen. Så om en times tid kører jeg nordpå for at aflevere småkagerne. Vi skal lige forbi mormor og morfar med deres andel og så skal vi i skoven med nogle af vovserne og samle kogler og mos til julens dekorationer.

fredag den 27. november 2009

Pakkepost fra Ærø..

Efter en hård omgang i svømmehal med 1000 ture i rutsjebanen er jeg godt nok totalt smadret:) Der var fuld fart fremad med sån 2 små størrelser og de nød det virkeligt, så det var en vellykket tur..
Hjemme i min postkasse lå der en lille hilsen fra Ærø. Søde Mette Lykke har sendt mig en lille stjerne til min gren, så den får lige et stykke bånd imorgen og så skal den op at hænge og sprede juleglæde. Sammen med den fine stjerne lå en lidt lækker sæbe fra Ærøs sæberi, det glæder jeg mig også til at prøve..
Tusind tak for du tænkte på mig Mette:)

Faster og Sisse på dybt vand..

Dianna og mig er blevet snydt af en 4-årig:)
Vi passer engang imellem hendes nevø Morten og hans søster Maja på 2 år. Dianna havde så snakket med deres mor om, at vi nok tog dem med i svømmehal, næste gang vi skulle passe dem, nok engang efter jul...
Det havde Morten så overhørt og har i den sidste måned fortalt nede i børnehaven, at Faster og Sisse(mit kælenavn), kommer og henter ham i børnehaven og så skal vi i svømmehal.
Da vi ligesom fandt ud af det, så havde vi ikke samvittighed til, at det først bliver efter jul engang, for det forstår han jo ikke rigtig alligevel.
Så idag smutter vi i svømmehal et par timer og så vil de nok gerne på MacDonalds bagefter:) Har ikke været i en svømmehal i mange år, det har aldrig været min ynglingsbeskæftigelse.... Men når man har sån et par små størrelser med, så skal det sikkert nok blive rigtig sjovt...

torsdag den 26. november 2009

Grøn kartoffeltærte med frikadeller og salat...

Imorges ringede den lille bitte møgunge(snart 18 år gammel) og jeg troede straks han var i problemer:) Det viste sig dog, at han var hos hans kammerat herude i Aalborg og at de altså var helt flade. Så om de måtte komme og spise til aften. Pyyh.. Så kunne jeg trække vejret igen:)
Så de kom til en omgang kartoffeltærte, frikadeller og salat. Resterne har de fået med hjem, sammen med den portion pølsehorn jeg lige nåede at bage. Nå ja og så lige lidt frugt og popcorn når vi nu var igang.. Jeg er ved at blive som min farmor:)

Aftensmaden var planlagt, men jeg måtte så lige hente ekstra kød og grøntsager på vej hjem, så der var nok til alle.
Tærten er super lækker, men jeg nåede ikke at tage billeder da der var ost på og den var blevet bagt, men i kan roligt lave den:)
Opskriften er fra en af ynglingskogebøgerne, nemlig "Tænd på tærter og Tryl med tilbehør"...

Grøn kartoffeltærte:
Dej:
120 g koldt smør
180 g mel
1 tsk salt
1 æg

Fyld:
500 g kartofler
400 g porrer
1 bundt persille
50 g god, revet ost, fx emmentaler(jeg brugte noget mere)
salt, peber, lidt mælk, olivenolie

Smuldr smørret ned i melet så det får en grynet konsistens.
Tilsæt æg og salt og sammel det til en meget klistret dej. Smør den ud i et tærtefad og glat den godt ud.
Forbages 20 min ved 200 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.
Skær porrene i tynde ringe og sauter dem i lidt olivenolie til der er bløde.
Mos kartoflerne og bland porrer, hakket persille og lidt mælk i.
Smag til med salt og peber.
Bred mosen ud over den forbagte tærtebund.
Drys osten udover.
Bag tærten ca. 30 min ved 200 grader.

Pakkeleg...

På arbejde har de sån en slags julekalender, så idag bliver jeg lige nød til at skulle op og aflevere 2 pakker dertil, så spillet er klart til start den 1. december...
Gaverne skal helst være hjemmelavede, så det er lidt af en udfordring for de fleste. Jeg har lavet et glas æblesirup og blandet en gløgblanding med tranebær, hvor jeg har lagt en opskrift på hvidvinsgløg med, efter opskrift fra et nummer af Boligliv. Så må det være det:)
Så kan jeg også lige bruge printeren deroppe til noget skolearbejde, for jeg har ikke tålmodighed til skolens langsomme computere og printere..
Så skal jeg bar hjem og lave noget aftensmad og så igang med vaniljekransene, hvis jeg ellers kan finde ud af den gammel kødhakker jeg har fundet:)

onsdag den 25. november 2009

Årets julebageri, etape 1:)

Puha, jeg har næsten ikke lavet andet end at bage hele dagen idag og det blev til 3 slags julesmåkager. Nu mangler jge lige vaniljekransene, men dem må jeg se om jeg kan nå imorgen:)

Mandelmakronerne her er min mors ynglings!
Kristians mor gemte altid BoBedre til mig og en jul, var der et lille hæfte med, hvor Morten Heiberg gav hans bedste juleopskrifter. Et år var hæftet væk og jeg "blev nød til" at købe hans bog "Kage- og chokoladefristelser" for mors skyld:)
I år har jeg kommet revet appelsinskal i en lille portion, så dem er jeg spændt på at smage.
Kagerne er omstændige at lave og tager noget tid. Oveni er de også ret dyre at lave pga mandlerne, men de er det hele værd:)

Mandelmakroner (35-40 stk)
6 æggehvider
600 g mandler
500 g flormelis
3 spsk kakao

Skold og smut mandlerne.
Kom dem i foodprocessoren og kør dem til fint "mel".
Pisk æggehviderne stive.
Bland mandler med flormelis og kakao i en metalskål med høje kanter(fx. en gryde) og vend forsigtigt æggehviderne i.
Dæk gryden med stanniol og sæt den i et varmt vandbad- ikke kogende.
Lad gryden stå ca. 20 min.
Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir- ca. 1 spsk- med godt med mellemrum, for de flyder godt ud. Denne portion fylder ca. 4 plader.
Bages 45 min ved 160 grader varmluft 2 plader af gangen.
Lad dem køle helt af på en rist inden de kommes i tætte kagedåser.

Vaniljespecierne er en ny opskrift fra et lille fantastisk hæfte der fulgte med et nummer af "Alt for damerne", som jeg bar måtte købe- det er ikke den sidste opskrift der vil blive prøvet der fra:)
Specierne er nemme at lave og Kristian har hvertfald kastet sin kærlighed på dem. De er sprøde og smager mildt af vanilje og lidt smøragtige. Dem kommer jeg til at bage igen:)

Vaniljespecier(35-40 stk)
1 vaniljestang
250 g hvedemel
200 g smør
100 g flormelis

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem godt med en smule flormelis, så de skilles.
Bland alle ingredienserne godt sammen. Dejen er noget blød og klisteret.
Rul den til 2 pølser på ca. en 5-krones størrelse og pak dem i lidt husholdningsfilm.
Læg dem på køl ca. 1 time, så dejen er blevet fast.
Skær den i ½ cm tykke skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir- ca. 3 plader. De flyder ud under bagningen.
Bag dem 10-12 min ved 180 grader varmluft til der er gyldne og sprøde.
Lad dem køle helt af, inden de kommes i kagedåser.


Marcipanstjernerne her er jeg meget lidt imponeret af. De smager ok, men dejen er umulig at arbejde med, den er klistret og hænger i alt, selv efter en tur i fryseren..
Så dem får i ikke opskriften på, for det er ikke besværet værd!

Imorgen er det så vaniljekransene:)

Onsdag

Åh ha, Emma har lige en periode hvor hun larmer så meget om natten at det er til at blive sindsyg af..
Når man så står op fordi hun er totalt umulig, så ligger hun så bar ind i sin kurv og sover fredeligt derud af. Hele natten har hun ikke gjort andet end at klø sig, smaske, rode rundt under sengen og drikke vand 1000 gange... Altså....
Jeg håber de par piger jeg kører med, synes at vi skal tidligt hjem idag, i stedet for at lave en masse gruppearbejde, for jeg er så godt som færdig med min del. Nu mangler jeg bar de andre kommer med deres senest fredag og så kan jeg rette det igennem i weekenden og samle det til en opgave...
Småkagebagningen starter nok idag, for jeg havde egentligt afsat fredag, men der er jeg indviteret på sjov og ballade sammen Dianna og hendes nevø og niece:)

tirsdag den 24. november 2009

Falafler med salat, ovnkartofler og grov tzatiki..

Puuh, jeg lugter af hvidløg:)
Falafler er for mig noget nyt, som naboens datter har præsenteret mig for. Hun er super god til at lave dem, så jeg måtte selv prøve.
Opskriften er sammensat af nogle forskellige fra nettet og hendes anvisninger, men kunne måske godt trænge til lidt ekstra krydderi og persille.
Idag fik vi dem med ovnkartofler, salat og tzatiki, næste gang skal de spises i pita, uhm..
Jeg har en del kogte kikærter i overskud, er der nogen der har en super god opskrift jeg kan bruge dem i?
Husk, at kikærterne skal udblødes et helt døgn før i rigeligt med vand og skal koge ca. 1 time, så det kræver lidt forberedelse.

Falafler(6-7 stk)
200 g kogte kikærter
1 rødløg
5 fed hvidløg
2 tsk tahin(sesampasta)
½ bundt persille
1 æg
salt, peber, mel, olivenolie

Blend de kogte kikærter med løg, hvidløg, tahin og persille- tilsæt evt. lidt olivenolie hvis dejen er for hård.
Smag til med salt og peber og blend ægget deri.
Er farsen for blød kan der tilsættes lidt mel.
Form dejen til små "frikadeller" og steg dem i rigeligt med olivenolie.
Severes med ovnkartofler, tzatiki og salat eller i lune pitabrød med salat og dressing..

Proviant...

Så er der købt ind til årets julekage-bageri..
800 g mandler, 250 g marcipan, 3 vaniljestænger, 8 æg, 600 g flormelis osv. skal der til og heldigvis var det meste af finde på tilbud, så jeg har været et par steder og få hentet det hele idag..
Sidst på ugen vil det gå løs med småkage-bagning, julemusik og julehygge:)
I weekenden må været gerne holde tørt, for der skal mor og jeg i skoven og hente mos og kogler til årets juledekorationer...
Nu vil jeg læse lidt, inden jeg skal igang med aftensmad og lektielæsning..

Sølvfisk...

Jeg er bange for vi er ved at få et klamt problem..
Lige fra første dag vi boede her, har der engang imellem været en sølvfisk på badeværelset, men det tænkte jeg, at man vel skulle forvente i et gammelt hus som dette...
Det er bar ligesom der er begyndt at være flere af dem og engang imellem forvilder de sig ud af badeværelset og ind i andre rum og det er simpelthent for ulækkert!
Men hvad skal man gøre for at få dem væk? Jeg synes jo at jeg gør godt rent på badeværelset mindst en gang om ugen og der støvsuges og vaskes gulv 2-3 gange om ugen...
Jeg har hørt skrækhistorier om, at de kan formere sig ret hurtigt under de rette betingelser og om folk, der har haft dem i sengen. YDRK!
Håber der er nogen der lige har et godt husmoder-råd:)

mandag den 23. november 2009

En aften på sofaen...

Der sker ikke meget herhjemme disse dage, men jeg nyder det nu..
I eftermiddags arbejde vi et par eksta timer i gtuppen og da jeg kom hjem kastede jeg mig over hundeluftning, det sidste vasketøj og en hurtig rengøring.
Et par af de blomster det ikke er lykkedes mig at holde liv i røg ud og jeg fik ryddet godt op. Nu er stuen dog lidt tom, men i stedet for at plyndre blomsterbutikken imorgen, vil jeg hellere vente den uges tid der skal til, inden der kan blive pyntet til jul. Så skal der alligevel nok blive pladsmangel..
Jeg skulle egentligt have købt nogle flere julegaver den her uge, men jeg tror den store opgave vi skal skrive, kommer til at fylde en del. Den skal afleveres i næste uge og vi vil gerne være færdige mandag, så der efter vil jeg afsætte et par eftermiddage til intensiv juleshopping..
Nu vil jeg lige læse kapiltel "Lovprocess og Praksis" inden jeg igen kaster mig over "Uendelige Verden" på 1063 sider. Bogen er efterfølgeren til "Jordens Søjler" af Ken Follett. Jeg er allerede over halvvejs og jeg synes den er super god, selvom den nu minder meget om dens forgænger.. Så sofahygge, sterinlys og masser af mandariner kommer til at udgøre min mandag aften, mens Kristian er ude at se fodbold..

Haj-fodring:)

Emma elsker ost:)

Hvorfor kunne weekenderne ikke godt være 3 dage? 2 er ikke nok:)
Idag kan jeg jo egentligt holde fri til middag, men jeg tror min gruppe vil have vi bliver et par timer og arbejder på vores projekt...
Jeg vil nu hellere bar hjem, for skolens computere er så skrækkeligt langsomme, at jeg synes de er spild af tid at arbejde på...
Når jeg kommer hjem kommer den hvertfald til at stå på rengøring, for den "glemte" jeg sørme igår. Jeg skal også have handlet marcipan og mandler, for sidst på ugen går jeg igang med jule-bagningen:)

søndag den 22. november 2009

Gråt, vådt og trist...

Hvor var der trist og kedeligt ude ved den lille kolonihave, slet ikke som i sommers...
Tagrenderne trænger til en rensning, men med al den regn mår det vente til en dag, hvor vi kan gøre det i nogenlunde vejr...
Om 4 mdr. åbnes der til en ny sæson, så vi går og planlægger og snakker lidt om, hvad vi kunne tænke os der skal ske næste år, for havens indretning passer os ikke helt...
På vej derud fik vi ellers noget af et chok! På vej op af en motervejs-afkørsel snurre bilen foran os pludseligt rundt og banker ind i autoværnet!
Heldigvis skete der ikke noget med manden i bilen, men bilen fik nogle ordenlige buler og ridser- men han kørte altså også alt for stærkt, så jeg har ikke så ondt af ham...
Vasketøjer snurrer i maskinen, bilen fik en vask, opvasken er taget, der er handlet så køleskabet er igen fyldt. Nu må jeg hellere få mishandlet den lille stakkels Emma inden jeg går videre med dagens gøremål..

Søndag

Søndage kan godt være lidt for korte, når der er masser af planer på programmet.
Nu må vi se hvor meget vi når, for først skal Kristian også lige stå op, men han har modsat mig et godt sovehjerte:)
Planerne er hvertfald:

  • Indkøb- der er intet i vores køleskab!
  • Pekingeser-vask
  • Vasketøj
  • En tur i kolonihaven for at tjekke om alt er som det skal være
  • Opvask
  • Rengøring- som minimum hvertfald en grundig støvsugning
  • Rent sengetøj på
  • Aftensmad
  • Lidt bageri til ugens madpakke

Jae, så går sån en søndag hurtigt!

Hvad skal i lave idag?

lørdag den 21. november 2009

Lidt skal der til...

Jeg er næsten lige kommet hjem her for en times tid siden, for jeg valgte at sove i Voerså, da festen hutigt udviklede sig til en meget våd en af slagsen:)
Jeg sov hos Randi og så har jeg tilbragt eftermiddagen hjemme hos mor, for jeg skulle lige afsprittes helt inden jeg kørte nogen steder;)
Nu har jeg lige fået mig en lille kebab som afslutning på en i forvejen ret usund dag og så skal der ellers bar slappes af i sofaen, for jeg er vidst lidt slatten...

fredag den 20. november 2009

Fredag,,,

Ah.. Fredag... Kl 11.45 kan jeg begynde at holde weekend..
I aften skal jeg til fødselsdag hos en veninde i Voerså og det skal sikkert nok blive rigtig hyggeligt! Jeg kan ikke rigtig bestemme mig for om jeg blir der og sover ellers jeg kører derop...
Ellers er der vidst ingen planer for weekenden. Hvis der vil stoppe med at regne, så smutter vi nok lige ud og ser hvordan kolonihaven har det, efter al det blæst og vand vi har fået de sidste dage...
Ellers skal vi bare hygge herhjemme med lidt film, lektier, måske lidt julepynteri og hvad nu ellers kan finde på:)

torsdag den 19. november 2009

Morgen smoothie..

Lige for tiden har jeg ikke rigtig lyst til morgenmad, men er alligevel ret sulten.
Så er den bedste løsning en kold og cremet smoothie og nu har jeg også tiden om morgenen til at få den lavet. Vores blender er ret ringe og larmer helt vildt, så jeg bruger den helst ikke alt for tidligt om morgenen:)
Igår fik vi ordnet lokkerne og jeg er blevet klippet helt kort med maskine i nakken. Det er vildt fedt og dejligt nemt, men jeg tror ikke lige at Kristian synes det er særligt pænt- han er så kedelig:)
Idag har jeg "sent" fri og bagefter skal jeg ind og købe en fødselsdagsgave til en veninde. Jeg aner ikke hvad jeg skal finde på, men nu må vi se...

Morgen-smoothie
2 håndfulde frosne bær
1 banan
1 spsk valleprotein
lidt vanilje
soyamælk eller juice

Kom det hele i blenderen og kør til en jævn masse:)
Jeg har her brugt skovbær og banan, men et par håndfulde forsne jordbær og et par ferskner fra dåse- dem der ikke ligger i sirup, men i egen, usødet saft- smager også rigtig godt.

onsdag den 18. november 2009

Svagheder...

Når regnen pisker ned og jeg sidder i det bløde tøj i sofaen får jeg lyst til en af mine små svagheder: Danonino:)
Yoghurt er det vidst lidt misvisende at kalde sån nogle små sukkerbomber, men som en lille dessert eller eftermiddags-trøst er sån 3 her på stribe altså bar noget af det bedste:)
Christina er heldigvis blevet frisk igen, så vi skal have ordnet hår i aften.
Der er heldigvis masser af den gode suppe fra igår, så nu vil jeg synke lidt ned i sofaen, se lidt serier og måske kigge på lidt lektier..

En lille gren..


Så er der kommet en lille gren ind i min stue, jeg skal bar lige have fundet min gennemsigtige snor, men den er pist forsvundet...
Grenen har fået en omgang spraymaling i en hvid/cremefarvet nuance, så passer den lidt bedre ind her. Jeg synes hvertfald, at det se rigtig fint ud.
Lige nu hænger der kun et par prismer og snefnug, men mon ikke også der sniger sig et par af de røde hjerter på, som jeg har forelsket mig i, men var dum nok til at lade være med at købe...
Julen er begyndt at snige sig langsomt ind herhjemme, det er svært at stå imod...
Kræmmerhusene hænger i den ene lysekrone og afventer deres videre skæbne. Julegaverne står fremme og er pakket fint ind.. Kristian har købt nogle små isbjørne, som nu hænger i lysekronen i soveværelset.. Og pludseligt går jeg helt i selvsving og pynter op på en hver ledig plads til Kristian næsten kaster op:)

tirsdag den 17. november 2009

Tocansk tomatsuppe...

I sidste ug blev jeg nød til at købe "Alt for damerne" for at få det tillæg om julekager og konfekt der var med...
Inde i bladet var et afsnit om supper og så måtte jeg lige prøve denne her tocanske tomatsuppe med brød og bønner. Selvom det er lidt underligt med brødet i suppen, så smager den rigtig skønt og varmer godt.
Husk at brug gode, økologiske dåsetomater, de smager altså noget bedre og knapt så syrlige.
Opskriften er til 4 personer, men jeg vil sige at der er til hvertfald 4 personer mere, også selvom jeg ikke har serveret brød eller andet dertil..

Tocansk tomatsuppe(4-6 pers)
100 g ciabattabrød
2 store hakkede rødløg
3 fed presset hvidløg
3 dåser flåede, hakkede tomater
2 spsk tomatpure
½ l grøntsagsboullion
1 tsk sukker
1 dåse afdryppede hvid bønner
½ dl basilikumblade i strimler
salt, peber, olivenolie

Skær ciabattabrødet i tern og læg det på en bageplade med bagepapir.
Rist det gyldent og sprødt ved 225 grader. Lad det køle lidt af
Svits hvidløg og løg i olivenolie.
Når løgene bliver bløde tilsættes dåsetomaterne, tomatpure, boullion, sukker og lidt salt og peber.
Varm suppen igennem og lad den småsnurre.
Bræk brødet i små stykker og kom det i supen.
Lad den småsimre ca 15 min.
Kom bønnerne igennem og varm det hele igennem.
Smag til med salt, peber og sukker.
Drys med basilikum vd serveringen.
Christina er desværre nede med en omgang influenza, så vores frisørtid er udsat på ubestemt tid, men mon ikke det går alligvel..
Jeg er også noget træt idag, så en eftermiddag/aften på sofaen vil nok heller ikke være det værste og så kan jeg vidst også nå at lave en omgang suppe til vores aftensmad.

Maverumleri...

Nok har jeg kunne sove det længere, men jeg har også været oppe nogle gange og har sovet de sidste par timer på sofaen..
Emmas mave siger mange høje lyde og jeg synes vi lige måtte ud, men det kom der ikke noget ud af(kun en sur og våd hund), så nu har hun fået et skud prokolin og lydene er begyndt at aftage..
Nu ligger hun og smorker tilfreds i sofaen uden en masse maverumlen..
Christina, vores søde frisør, skal ordne vores hår i aften, så det bliver bar skønt, for jeg er blevet noget "langhåret"- typisk at vi så skal fotograferes til skolen idag...
Nu vil jeg snuppe mig et bad og en smoothie...

mandag den 16. november 2009

Min første skoledag..

Min første skoledag er gået rigtig fint.
Mandag, onsdag og fredag kan vi gå kl. 11.45 og tirsdag og torsdag kl. 13.40, hvor de sidste 2 timer er afsat til at skrive projekt i, så det skulle være til at overskue- vi møder først 8.25:)
Klassen består af 15 piger og 2 drenge i mange aldre- den yngste er vidst 20 og den ældste 38...
2 af pigerne bor endda i samme bygning nede for enden af vejen, så dem kan jeg få kørelejlighed med, det er bar rigtig fint, for de virker rigtigt søde..

Vores 2 lærere virker ganske søde og er sån nogle rigtig lærer-typer: lidt tørre, lidt distræte og meget ivrige for at hjælpe og lærer fra sig.
Generelt virker der til at være en rigtig god stemning og alle snakker løs, så mon ikke det nok skal blive helt fint at gå på skole.

Det super skønt at komme så tidligt hjem og kunne gå tur med Emma mens der stadig er lyst:) Nu skal der vidst lige støvsuges og så må jeg hellere kigge på mine lektier:)

Klar, parat, skolestart...

Nu er det snart 3 år siden jeg har sidst har gået i skole og dengang tror jeg nok, at jeg mente, at jeg ikke lige frem vil komme til at savne det igen.
Jeg tror heller ikke jeg har savnet det, men jeg glæder mig alligevel til et lille afbræk fra hverdagen i kommunen og til forhåbenligt at være sammen med nogle jævnaldrene- men nu må vi se hvem der ellers skal starte:)
Dagen starter ifølge brevet med 1½ times indtroduktion, hvor min uddannelsesvejleder skal med. Men så kan jeg ikke rigtig finde ud af om jeg skal blive på skolen bagefter, eller om jeg bar akn tage hjem...

søndag den 15. november 2009

Kræmmerhus med krøllet hank...

Måske det er lidt tideligt, men i december har jeg travlt med at pakke julegaver ind og så når jeg nok ikke en masse andet..
Jeg synes selv at de er blevet ganske fine, de små kræmmerhuse lavet af kageservietter og med hank at silkebånd..


De er nok for store til at hænge på det lille juletræ vi skal have, men der må sættes en lille snor op under en hylde eller i et vindue til dem..

Nu er jeg jo vild med den gammeldags og romantiske stil, men jeg er sikker på de ville være så yndige med fx en knap og mønstret bånd eller med en smule tyl omkring og en lille fjer. Jeg overvejer at købe nogle små lyserøde perler og trække på en snor som hank, det kunne også være rigtig fint.

Søndag i det nordjyske..

Søndagen er gået stille og roligt..
Først hjem til mor og alle vovserne, hvor vi spiste rosinbrød. Det smagte udemærket, men var slet ikke lige så godt som bagerens.
Bagefter en tur til Sæby og besøge mormor og morfar og spise sandkage- den var fin og saftig, men som Pernille skrev "livet er for kort til sandkage":)
Midt eftermiddag smuttede jeg hjem ad igen, for lidt skal der jo også ordnes. Det er nu kun blevet til en enkelt maskine vasketøj, en lang gåtur med Emma og så en omgang hurtigt kødboller og spaghetti...
Nu skal der vidst lige ryddes lidt op og ellers sofa-hygges, for imorgen starter jeg jo i skole igen...

Sandkage...

Kristian er ikke særligt vil med kage og det enste han ævler om, er sandkage, hvilket jeg måske nok lige synes er lidt kedeligt..
Men nu fik jeg jo mine fine form igår, så jeg bagte en sandkage til at tage med nordpå og så har jeg selvfølgeligt gemt et stykke til Kristian.
For at den ikke blev alt for kedelig(det synes jeg sandkage er), så smeltede jeg lidt chokolade til at pynte med..
Opskriften er fra SpisBedre nr.11/09 og foreslår, at der til sidst kan tilsættes 2 spsk cognac, men det har jeg ikke lige på lager...
Jeg brugte alm. hvidt sukker, men jeg kunne forestille mig at kagen ville få en rigtig god smag med rørsukker eller muscovado.

Sandkage:
2½ dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
200 g blødt smør
3 æg
2½ dl sukker
evt. 2 spsk cognac
smør og rasp til formen

Bland kartoffelmel, bagepulver og vanilje i en skål.
Kom smørret i og pisk det luftigt- det tager et par minutter.
Balnd æg og sukker i en anden skål og pisk det meget luftigt, næsten helt vildt(10 min. ifølge opskriften)..
Kom æggemassen i resten af dejen lidt af gangen under karftig piskning.
Rør hurtigt cognacen i hvis det ønskes,
Smør en randform med rigeligt med smør og drys den med lidt rasp.
Hæld dejen i formen og bag den nederst i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca 35-40 min.

lørdag den 14. november 2009

Rosinbrød..

Pap's ældste datter Inge bragte rosinbrødet ind i vores familie.
Jeg havde aldrig fået det før, men så kom hun med et og vi var solgte:) Siden har jeg forsøgt at bage et selv, som kunne nærme sig bagerens udgave, men det er ikke lykkedes endnu.
Her kommer endnu et forsøg efter en opskrift fra Arla.dk, hvor jeg har skiftet ingefær og limeskal ud med 1 tsk kardemomme. Jeg har ikke så store forhåbninger, det virker kedeligt og tørt i skorpen, men nu må vi se imorgen, når jeg vender næsen nordpå for en gangs skyld.
Dejen er meget blød, men nok til at arbejde med...

Rosinbrød med kardemomme..
100 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 æg
125 g rosiner
3 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
400 g hvedemel
lidt perlesukker

Smelt smørret og tilsæt mælken.
Smuldr gæren i en skål og hæld blandingen derover- det må endeligt ikke være for varmt.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen- den er meget blød. Bank den godt sammen med en ske og lad den hæve lunt og tildækket, ca. 1 time.
Slå dejen ned med en ske og form det som et brød, der lægges på en bageplade med bagepapir.
Lad brødet efterhæve ca. ½ time.
Pensl brødet med lidt vand.
Bag brødet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Når brødet kommer ud pensles det med en smule vand og drysses med perlesukker.

På handelen...

Vi kom alligevel på handelen idag, men det blev city syd der stod for skud.
Emmas foder var ved at slippe op, så Kristian synes at vi skulle få det hentet idag, så det gjorde vi. Vi var lige inde i storcenteret inden der kom for mange mennesker og i Inspiration fandt jeg lige sån en form jeg leder efter og så til 99 kr- det kan vidst ikke gøres billigere:)
Så nu skal der bages julekager:)
Kristian fik ordnet de fleste af sine julegaver og jeg var en tur i Panduro Hobby og få lidt inspiration- men deres ting er temmeligt dyre, det kan jeg godt selv finde billigere andre steder!
Nåja, og så var vi lige inde og savle over et par lækre fladsskærme, for Kristian synes åbenbart at mit alm. fjernsyn er for småt, især til at se fodbold på. Men, det må altså lige vente til efter jul, det er der ikke penge til nu..
Nu har vi fået lidt frokost og jeg fik rørt risalamanden sammen til Kristians julefrokost i aften..
Nu vil jeg lige suse en tur rundt og kigge til jer andre, mens jeg overvejer hvad næste punkt på dagsordenen er...

fredag den 13. november 2009

Fredag

Weekend er en god ting:)
Efter en temmeligt våd tur med Emma tog jeg et langt varmt bad, hoppede i nattøj og mormors de hjemmestrikkede til fødderne og så slog vi os ellers ned i sofaen:)
Jeg havde en ordenligt stak mode- og boligmagasiner til at ligge og samle støv. De blev kigget igennem, det jeg kunne bruge blev rykket ud og resten er røget i papirscontaineren.
Nu skal det lige sættes ind i et lille hæfte eller mappe, men det er også fint at have på lager i de her regnvejrsdage.
Kristian skal til julefrokost imorgen og han skal have risalamande med. Risengrød i rigelige mængder er derfor kogt og lidt blev der til aftensmad.
Emma elsker risengrød og en lille klat har hun fået, hvilket har resulteret i et ordenligt mælkeskæg- som hun selvfølgeligt har tørret af i gulvet:)
Jeg har egentligt planlagt at skulle købe flere julegaver imorgen, men med al den regn de har lovet, så orker jeg det ikke. Så jeg bliver nok hjemme under dynen og svigter blomstermanden på torvet, men skidt..

Blogleg: Vælg et emne..

Line har tagget mig i denne lille leg, hvor jeg skal beskrive et af de 3 emner hun har valgt efter fri fantasi. Jeg kan vælge mellem følgende: grønlangkål, ynglings-julekage og kandiserede æbler.

Grønlangkål kan jeg ikke li. Det ligener og lugter, som noget der har været gennem begge koens maver og er blevet sendt retur. Kandiserede æbler får mig til at tænle på Lotte. Hun ringede den anden dag og næsten råbte af begejstring, at hun havde fået sit første kandiserede æble nogensinde og det havde vidst været lidt af en åbenbaring:)



Emnet må for mig blive ynglings-julekage.
Og svaret er: berliner!
Jeg elsker dem. MUMS! Fedtede, sukkerbefængte og fyldt med sødt syltetøj...


Nogen der har en ynglings-julekage er mor!
Hvert år er det mig der bager julesmåkager til mor og til mormor&morfar.
For nogle år siden fik jeg et gammelt nummer af BoBedre af Kristians mor, hvor der var et lille hæfte til, med Morten Heibergs juleopskrifter.
Jeg bagte nogle mandel-kager derfra og mor var solgt.
Sidste år var det ved at gå galt. Jeg kunne ikke finde hæftet med opskriften og det endte faktisk med, at jeg købte Moten Heibergs "Kage- og chokoladefristelser", bar for at sikre mig opskriften:)
Dem og så vaniljekranse bager jeg hvert år, men ellers variere de 2 andre slags fra år til år. Opskrifter vil selvfølgeligt blive bragt når jeg når så langt:)


Lige pt. jagter jeg en gammeldags randform med høje kanter og bølgede former, for i år skal der også bages jule-kager med alt muligt spændende fyld, men sån en form er bar ikke helt billig. Nu må vi se, ellers må jeg nøjes med en af de flade udgaver.


Jeg vil indbyde Trine, MetteSofie og Irene til at lege med.
Emnerne er: dit bedste juleminde, lysekrone og julestjerner:)

torsdag den 12. november 2009

En god dag..

Trods det har været lang torsdag på arbejde, så har jeg faktisk haft en helt god dag idag.
Mine kager fik ros, så jeg blev helt flov. Chokoladekagen var nu også bar mega god og rabarberkagen er så fin når den er pyntet..
En rådgiver betrode mig en større opgave og bagefter fik jeg meget ros af både hende og den faglige leder. Så jeg føler mig simpelthen så dygtig idag, haha:)

Efter arbejde var jeg li inde og handle og ordne et par småting til et kreativt projekt i weekenden. I Netto har de simpelthen så meget fint julepynt, men jeg holdt mig i skindet og nøjes med at købe en lille pakke med klokker til det lille juletræ, som vi har aftalt vi skal have i år. Hjemme hos mor er det meste af pynten til juletræet noget vi har arvet efter oldemor og mormor og der er der også nogle små klokker imellem, så jeg synes de hører sig til.
Meen, vi skal nok lige have lidt mere end et par klokker og de 4 julekugler jeg ejer til at pynte træet med:)

Aftenen skal bruges i sofaen og så skal jeg lige overveje den udfordring, som jeg har modtaget af Line:)

onsdag den 11. november 2009

Chokoladekage med kastanjecreme...

Lone Landmand har simpelthen den hyggeligste blog og fylder den med masser af høns og lækre opskrifter. Hun var for nyligt i fjernsynet i en udsendelse om mad-bloggenes udberedelse og popularitet og så måtte jeg li ind og se hvad hun var for en.
Da hun bagte den lækkerbisken var jeg helt solgt, men først i lørdags lykkedes det mig at opdrive sådan et glas i Irma. På nettet kostede det en formue, men i Irma slap jeg med 33 kr for 350 gram.
Kastanjecremen smager sødt og godt, lidt af muscovadosukker synes jeg.
I kagen skulle der bruges pecannødder, men jeg måtte bruge almindelige hasselnødder, da jeg ikke lige har kunne få fat i de andre.
Imorgen vil kagen blive drysset med flormelis og serveret med lidt cremefraiche.


Chokoladekage med kastanjecreme:

250 g mørk chokolade 70%
400 g sødet kastanjepure(jeg brugte kun 350 g)
75 g rørsukker
1 spsk vaniljeessens
125 g smør
¼ tsk groft salt
2 dl pecannødder(jeg brugte hasselnødder)
6 æg


Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i microovnen.
Kom smørret ved til sidst og lad den blive blød.
Hak nødderne groft.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk hviderne helt stive og tilsæt salt og sukker.
Rør æggeblommerne med vaniljeessens, nødder og kastanjecremen.
Rør chokolade-smørblandingen i.
Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen.
Smør en springform/bradepande/silikkoneform godt og hæld dejen deri.
Bages ca. 45 min ved 180 grader varmluft.
Lad kagen køle helt af, inden den vendes ud af formen.
Da kagen hverken indeholder hævemiddel eller mel vil den falde sammen efter bagningen og det sker der intet ved.

UPDATE: Min nye ynglings-kage! Den er simpelthen SÅ LÆKKER! Kollegaerne var helt vilde med den og vi blev enige om, at den vil være den perfekte dessert-kage med lidt syrlig sorbet.

Rabarberlagkage med hyldeblomstskum...

Der er gået helt kage i den herhjemme de her dage:)
Nu hvor jeg starter på skole på mandag kommer mine stakkels kollegaer jo til at savne med noget så frygteligt, så jeg har bagt "trøste-kage" til dem, som vi skal have til eftermiddags-kaffen imorgen.
Denne lagkage er en favorit og jeg bagte den bla. til denne dames bryllup, hvor den var ret populær.
Opskriften er fra "Kager der smager" af Alette Bertelsen.
Bundene er nemme at lave, jeg havde en portion rabarberkompot i fryseren og imorgen skal der bar piskes flødeskum med vanilje og hyldeblomstsaft.
Dog skal kagen først samles i sidste øjeblik, ellers bliver bundene bløde, men det varer aldrig.. Jeg pynter altid med masser af sukkerkugler, tørrrede lavendelblomster og gerne lidt friske bær hvis jeg har..
Fyldet kan varieres i det uendelige, så det er bar at bruge fantasien:)


Mandelmarengsbunde(3 stk)
50 g mandler
4 æggehvider
180 g sukker(jeg brugte en blanding af rørsukker og alm. sukker)

Fyld:
Rabarberkompot(rabarber, en smule vand, sukker og lidt vanilje)
Hyldeblomstskum(flødeskum, koncentreret hyldeblomstsaft, lidt vanilje)

Hak mandlerne meget fint- jeg gider ikke smutte dem, men det er en smagssag.
Pisk æggehviderne meget stive.
Kom sukkeret deri og pisk godt.
Vend de hakkede mandler i.
Kom bagepapir på 2 bageplader- smør dem evt med et tyndt lag smør.
Fordel dejen i 3 cirkler og jævn dem så godt du kan.
Bages ca. 1 time ved 160 grader varmluft med en trægrydeske sat i klemme i ovnlågen.
Lad dem køle af- pak dem endeligt ikke ind, så bliver de seje.
Jeg plejer at opbevare dem i ovnen natten over eller pakket i rent bagepapir med et viskestykke lagt over, så bevarer de deres sprødhed.

Tip: Du kan også bruges hassselnødder, det smager også rigtig fint.

Chokolade-fudge kage a la Jamie Oliver...

Igår var tøserne på besøg til madklub og vi fik en LÆKKER chokoladekage fra Jamie Olivers "Alle kan lære at lave mad".
Desværre var jeg temmeligt stresset og fik ikke taget noget billede, men i må altså bar lige prøve den!
Super lækker med vaniljeis, men jeg synes godt der kan være lidt flere karameller i.
Det er ikke nogen særligt pæn eller fancy kage, men gæsterne var hvertfald vilde med den:)
Fudge-karameller er de der store, bløde karameller, som man ofte kan købte ved "bland-selv" slik- jeg har købt dem her ved DSB's kiosk. Der skal 100 gram i, men brug evt. det dobbelte, det gør jeg næste gang!
Jeg har bar lavet dejen i min foodprocessor, så tager det ingen tid. Ellers skal du først finthakke chokolade og mandler og så bruge en håndmixer..

Chokolade- fudge kage.
200 g mørk chokolade af ordenlig kvalitet
175 g smør
125 g brun farin
100 g mandler(jeg gad ikke smutte dem)
1 nip salt
2 spsk kakaopulver
4 store æg.
150 g mel
1 tsk bagepulver
100 g fudgekarameller

Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med smørret.
Kør det sammen.
Tilsæt sukker, mandler, salt og 1 spsk kakaopulver.
Når blandingen er nogenlunde ensartet tilsættes æggene, et af gangen.
Tilsæt mel og bagepulver og kør til en lind dej.
Smør et ildfast fad og drys den anden spsk kakaopulver udover.
Fordel dejen i fadet med en dejskraber og jævn dejen godt ud.
Halver evt. de store karameller og tryk dem ned i dejen.
Bag kagen ca. 20 min ved 160 grader.
Den skal stadig være lidt klistret inden i.
Serveres varm med vaniljeis.

mandag den 9. november 2009

Fødselsdag med lækker kage...

Så er fødselsdagen slut for mit vedkommende, for det var med en tidlig start, da "Moster Sofies" lille "nevø" Milo var med og han har jo en sengetid der skal overholdes..
Milos mor havde medbragt denne skønne kage, med hindbærmousse og nutella-smørcreme. MUMS! Jeg skal da vidst snart prøve at kaste mig over sån et projekt her selv, for jeg fik en rigtig god vejledning idag og det lyder jo overskueligt...
Det lykkedes desværre mig at få hældt et halvt krus te udover skøndheden, det var ikke så godt!

Så nu vil jeg synke ned i sofaen sammen med en meget pruttende pekingeser og slappe af for resten af aftenen. Imorgen kalder arbejde igen:)

Ærespladsen---

Kristians fodboldpokal er kommet ind i stuen. På den bedste plads. Han er frygteligt stolt på den rigtig barnlige måde, trods hans alder. Senere vil han blive presset lidt mere angående den lampe jeg har forelsket mig i, men først, skal jeg vidst lige holde den her ud lidt endnu..

Tulipanerne far torvet er bestemt ikke noget hit.
De slasker og hænger udover vasens kanter, så jeg med det ene bundt allerede har klippet dem korte og sat i små vaser. Nu ser det ud til, at samme skæbne må overgå de gule...
Sofie holder fødselsdag i aften, men da en af hendes veninder medbringer en baby, så skal jeg allerede være der kl. 17. Nu må vi se om jeg når det, for Emma skal sån set også lige have sin luftetur og der skal handles til at madklubben kommer imorgen...
Idag er der kun en uge til, at jeg skal starte i skole. Det betyder, at jeg har travlt på arbejde, for der er meget der skal laves færdigt! Men hvor bliver det skønt med lidt afbræk fra hverdagen og at slippe for toget!

søndag den 8. november 2009

Brød med søde kartofler..

På torvet fik jeg et helt kilo søde kartofler for en 20'er, hvilket er noget billigere end hvad supermarkederne vil have for dem. Så jeg købte et kilo uden at vide hvad de skulle bruges til:) Så løb jeg tilfældigvis over en opskrift i en af mine bøger...
Det her lidt anderledes brød er en opskrift fra Morten Heibergs "Kage- og chokoladefristelser", der trods den lidt misvisende tittel også indeholder flere spændende brød.
Brødet er nemt at lave, meget saftigt og har en lidt sød eftersmag. Jeg tror, at jeg næste gang vil udskifte halvdelen af melet med sigtemel eller måske spelt, det kunne sikkert blive et rigtig godt resultat:)
Sammen med lidt pølse og ost og et glas iskold sødmælk(uhm) har det været en udemærket aftensmad, for Kristian er for en gangs skyld ude at se fodbold:)

Brød med søde kartofler( 1 meget stort brød)
500 g søde kartofler

4 dl sødmælk
½ spsk groft salt + lidt ekstra
20-25 g gær
½ dl lunken vand
700-800 g hvedemel

Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern.
Kog kartoflerne i sødmælken til de er møre og sødmælken er reduceret til ca. halv mængde.
Mos kartoflerne let sammen med mælken.
Lad det køle godt af.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt kartofffelblandingen.
Tilsæt salt og derefter mel lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem i min. 5 min, til den er glat og elastisk.
Lad hæve lunt og tildækket 1 times tid.
Ælt dejen hurtigt igennem og form den til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
Lad det efterhæve til dobbelt størrelse, ca. ½ time.
Pensl brødet med vand og drys med lidt groft salt.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 25 min.

En stille start..

Emma og mig har hentet morgenbrød ved bageren efter vores lille morgen-runde i det grå og triste vejr...
Sån en omgang kan være trættende for en lille hund, så hun har indtaget den gode stol og nærmest forvist mig, hvertfald lige ind til jeg skulle skære et par skiver ost til mit rundstykke. Så skal hun nok lette sig fra stolen og finde køkkenet...
Jeg har sat den første maskine vasketøj over og det bliver hvertfald ikke den sidste der skal vaskes idag, for kurven er fuld og mere til.. Så imellem maskinerne skal vi vidst bar hygge og nyde den sidste rest weekend..
Hvad skal din søndag gå med?

lørdag den 7. november 2009

Lørrdags-turen..

Så er vores lørsdags-tur ind til byen vel overstået:)
Jeg fik min JULE-bog og 2 bundter tulipaner ved blomstermanden på torvet. Idag havde han heldigvis et stort udvalg og tulipaner i 6 forskellige farver. Det blev til gule og lyserøde..
Kristian blev lokket med ud i Irma, for en manglede en lidt speciel ingrediens. På nettet er den temmeligt dyr, men derude var det på hylden til en rimelig pris og et glas kom med hjem. Nu skal der bages her i ugen:)

Inde på boulevarden er der kommet et sko-lagersalg og vi var lige hurtigt inde at kigge. De her støvler har jeg ønsket mig længe, men 800 kr er altså i overkanten! Idag stod de til 400 kr og Kristian var så sød at betale halvdelen, så nu står de herhjemme og venter på frostgrader og snestorme. Jeg synes de er fede:)

Resten af dagen skal gå herhjemme med den enorme opvask fra igår og ellers bar hygge på sofaen. Den største af brødrene har været i byen i nat, men ringede kl. 4 at han var løbet ind i en kammerat og sov der. Har tjekket at han er i live, men han ville gerne vente med at blive hentet til i eftermiddag, så ham skal jeg lige over og finde på et tidspunkt..

Mørbrad med serranoskinke, sennep og mozzarella..

Det her er super velykket gæstemad og helt sikkert noget mange af mine gæster vil blive udsat for i fremtiden:)
Vi fik kødet sammen med hjemmebagte flutes, smør rør med flagesalt, salat og ovnbagte kartofler.
Opskriften er med inspiration af NBH, men med en del ændringer.
Jeg valgte at hælde lidt marsala over retten inden den skulle i ovnen, hvilket giver en dejlig stegesky at dyppe kartoflerne i..
Jeg forbedredte retten lige inden gæsterne kom, men den kan også sagtens forberedes i forvejen og så smides i ovnen lige inden de kommer..

Mørbrad med serranoskinke, sennep og mozzarella(4 pers)

2 afpudsede svinemørbrad skåret i små bøffer
Lige så mange skiver serrano som der er bøffer(jeg brugte 12 skiver)
1 kugle frisk mozzarella i skiver
basilikumblade
dijonsennep
2 tomater uden indmad, skåret i tern
salt, peber, olivenolie og smør
ca. ½ dl marsala

Bank bøfferne lidt flade og brun dem i smør og olivenolie. Krydr dem godt med salt og peber.
Når bøfferne er kølet så meget af, at de er til at røre ved lægges hver bøf på en skive skinke.
Smør bøfferne med sennep, top med lidt tomat og basilikumblade og skinken pakkes godt om hver bøf.
Læg hver pakke i et ildfast fad og kom en skive mozzarella ovenpå.
Hæld marsalaen ved og kom fadet i ovnen, til osten er smeltet og har fået lidt farve- ca 20 min.

Det var super hyggeligt at have besøg af Michelle og Anders, så mon ikke snart det skal gentage sig:)